Четвер, 16.05.2024, 22:45
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

 Офіційний сайт   Сасівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Золочівської міської ради Золочівського району      Львівської області

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 53
Статистика
Flag Counter

Головна » 2015 » Листопад » 3 » Школа педагогічної майстерності вчителів української мови та літератури
09:18
Школа педагогічної майстерності вчителів української мови та літератури

21 жовтня 2015 року у Сасівському НВК відбулося засідання школи педагогічної майстерності вчителів української мови та літератури.

Учителями вдало були підготовлені та проведені урок і виховний захід.

Гулай Галина Петрівна провела урок української мови у 8 класі на тему: «Двоскладні й односкладні речення». Урок проходив під назвою: «Козацькому роду нема переводу» і був побудований у формі подорожі.

Учні та присутні на уроці вчителі мали змогу побувати на Запорозькій Січі, зайти до козацького куреня, відкрити для себе щось нове про життя козаків, осягнути джерела мудрості.

Учитель досить вміло підібрала всі завдання. Перед початком подорожі учні збирали «тематичний рюкзак», наповнювали його туристичним реманентом, тобто відповідали на запитання, які знаходилися в чарівному горнятку. Досить вміло визначали види речень, самостійно складали їх з поданими їм словами, виписували речення з тексту про Запорозьку Січ.

Цікавими були слайди про стародавній та сучасний вигляд Січі.

Учні вміють працювати творчо. Це було видно з того, як вони зачитували описи козаків, зображених на картині Ілля Рєпіна «Козаки пишуть листа турецькому султанові». Також працювали з сигнальними картками, складали сенкан про речення.

Досить гарним був зроблений підсумок уроку, де учитель ще раз згадала слова О. Довженка, які були епіграфом до уроку: «Народ, який не знає свого минулого, не має майбутнього».

             

Цьогорічна осінь багата на літературні ювілеї. Нещодавно ми святкували 170-річчя Івана Карпенка-Карого, відомого українського письменника, режисера, актора, творця «Театру корифеїв». Як відомо, учасниками цього театру були й інші видатні діячі літератури і мистецтва – Марко Кропивницький, Михайло Старицький. Саме М. Старицький – ще один ювіляр осені. Його 175-річчя відзначатимемо в кінці листопада. Знаємо ми цього письменника і актора ще й у ролі перекладача європейської літератури (його перу належать переклади творів Гете, Гюго та ін.).

З цієї нагоди у рамках заняття з педагогічної майстерності Сасівського НВК діти 9, 7, 6 класів (Олег Патицький, Світлана Гонтар, Василина Кармазин, Павло Федорович, Віталій Костюк, Таня Кінчило, Віка Кінчило) разом зі своєю наставницею (вчитель української мови та літератури Ірина Іванівна Пилявка) подарували багато приємних вражень гостям школи, інсценізувавши комедію М. Старицького «По-модньому» (щоправда, скорочений варіант). Діти продемонстрували неабиякий акторський талант, а також дизайнерські здібності (костюми готували самі під керівництвом своєї вчительки). «Родзинкою» вистави було те, що ролі сестер Зіньки і Наталки справді виконували рідні сестри.

                            

Переглядів: 739 | Додав: Igor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Годинник
Епіднебезпека
Погода
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Block title
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Корисні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz